Monday, 5 November 2012

Kek Pelangi

Kek Pelangi ini di kukus, jadi tekstur dia lembut dan gebusss..

Setiap lapisan disapukan jem blueberry dan ditopping dengan cheesecream, yum..yum..
Kek ini di order oleh jiran sebelah, katanyer kalau disimpan sejuk dulu, lagi2 sedap..

 Ini lapisan yg telah disapukan jem blueberry




Hasilnyer setelah ditoppingkan dengan cheesecream. Ala2 kek kawen gitu...





Saiz 8"








Kek Pelangi + koko + freshcream



Kek Pelangi ini sajer2 buat khas untuk suami ku... ia dilapisi freshcream dan koko

Lapisan kek yang telah disapukan freshcream, kemudian ditaburkan dengan serbuk koko. Dilakukan setiap lapisan kecuali lapisan atas sekali

Tarra.... ini lah hasilnyer... kek pelangi ini bila dah siap memang buat kita tak sabar2 nak memotongnyer, bila dah potong dan tgk hasilnyer.. baru hilang rasa penat lelah mengukus lapis demi lapis.Puas hati betul.

4 comments:

  1. nampak sedap lah
    cantik plak 2...
    bleh order?mcm mne nk order?
    brp harge?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...Bagi saya and family, kek ni memang sedap. kalau nak order, sila call saya. lebih senang nak berbincang nak kek yg macm manakan..

      Delete
    2. saya nie kluarga tp x pernah plak rse kek nie?
      plek nyer.
      cme prnh tgk je...

      Delete